verwisselbare halzen


Op verzoek van een flink aantal van m’n  klanten ben ik een greep gaan maken met verwisselbare houten halzen. [het voorbeeld is gemaakt van Santos Palissander]


De werkwijze is heel simpel: zie afbeelding 1. De hals wordt in de greep geschoven.  Daarna wordt het schroefje vastgedraaid. [hiervoor is één draai voldoende]  De kop van het schroefje valt binnen het hout, zodat je hiervan tijdens het haken geen hinder ondervindt.


Afbeelding 2: als voorbeeld de maten 3 / 3,5 / 4 / 4,5 en 5. Ik kan elke maat tot en met maat 10 voor je maken. [ook tussenmaatjes 3,25 / 3,75 / 4,25 etc.]


Afbeelding 3: de maten 2 en 2,5 worden [deels] van metaal gemaakt. [hiervoor gebruik ik Prym-haaknaalden] Voor hout is 2 en 2,5 mm echt te dun; althans zo dun dat ik daar geen garantie op kan geven. Maten kleiner dan maat 2 zijn [in hout/metaal] ook heel goed te maken.


Afbeelding 4: jij bepaalt hoe lang de halzen moeten zijn. Als je regelmatig meerdere steken op de hals hebt, moet deze vrij lang zijn. Heb je graag je wijsvinger vlak bij de punt dan is een korte hals weer beter. Het kopje maak ik ovaal; min of meer in de vorm van een rijstkorrel, omdat dit het insteken vergemakkelijkt. Heb jij liever een boller/ronder kopje dan kan dat natuurlijk.


Voor de greep kun je kiezen uit drie modellen. [zie pagina Standaard Haaknaalden]

Model A:  € 30,00
Model B:  € 32,50
Model C:  € 35,00


Het formaat en de dikte van de greep bepalen we samen. Deze moet immers goed bij je hand passen.                                             

Voor het maken van een verwisselbare hals heb ik ongeveer een uur nodig. Daarom zijn deze € 12,50 per stuk. 
Uiteraard maak ik ze van de houtsoort  waar ook de greep van gemaakt is.


En inderdaad: ’t is een hoop geld. Dat klopt! Maar ’t is ook een hoop [maat] werk!


In navolging van al jouw wensen wil ik een stukje maatwerk voor je maken: een  greep  die comfortabel in je hand ligt met daarbij een setje halzen waar je jaren gemak en plezier van zult hebben.